POSNI ČUPAVCI Idealna poslastica za praznike, a tek da vidite kako su sočni, mekani i ukusni!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.

Sastojci:
30 kašika brašna
20 kašika šećera
20 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
30 kašika vode
Fil:
50 g kakaoa
100 g šećera
150 g margarina
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Izmešati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer pa zamesite mešavinom ulja i vode. Pleh premazati uljem pa sipati masu u nju. Ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i kad se kolač ohladi isecite ga na kocke. U šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenu na 0,5 dl vode. Kad se šećer i kakao istope dodati margarin i mešajući sjedinite. Umočite svaku kocku u glazuru, pa uvaljajte u kokos.
Prijatno!

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)