POSNI ČUPAVCI Idealna poslastica za praznike, a tek da vidite kako su sočni, mekani i ukusni!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.

Sastojci:
30 kašika brašna
20 kašika šećera
20 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
30 kašika vode
Fil:
50 g kakaoa
100 g šećera
150 g margarina
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Izmešati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer pa zamesite mešavinom ulja i vode. Pleh premazati uljem pa sipati masu u nju. Ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i kad se kolač ohladi isecite ga na kocke. U šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenu na 0,5 dl vode. Kad se šećer i kakao istope dodati margarin i mešajući sjedinite. Umočite svaku kocku u glazuru, pa uvaljajte u kokos.
Prijatno!

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)