POSNI ČUPAVCI Idealna poslastica za praznike, a tek da vidite kako su sočni, mekani i ukusni!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.
Sastojci:
30 kašika brašna
20 kašika šećera
20 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
30 kašika vode
Fil:
50 g kakaoa
100 g šećera
150 g margarina
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Izmešati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer pa zamesite mešavinom ulja i vode. Pleh premazati uljem pa sipati masu u nju. Ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i kad se kolač ohladi isecite ga na kocke. U šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenu na 0,5 dl vode. Kad se šećer i kakao istope dodati margarin i mešajući sjedinite. Umočite svaku kocku u glazuru, pa uvaljajte u kokos.
Prijatno!
RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi
Pravila ishrane i vežbanja Nikole Tesle zbog kojih se i sa 80 osećao kao momak: "Zašto opteretiti telo koje nam služi"
Nikola Tesla je bio vitak, pokretan i vispren starac koji je verovao da će doživeti 140 godina
Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Kako sprečiti banane da potamne? U 2 cake biće sveže danima
Odličan način za sprečavanje tamnjenja banana
Oživite uspomene na 1001 noć našom Šeherezadom tortom: Kremasta poslastica čiji ukus osvaja sve generacije
Spremite najmilijima za praznike tortu kojoj neće odoleti
Komentari(0)