Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.

Ako ti uštipci upijaju ulje kao da su napravljeni od sunđera, verovatno praviš jednu ključnu grešku: ulje ti nije dovoljno vrelo kad ih stavljaš da se prže.
Kad ulje nije dovoljno zagrejano, testo ga upija umesto da se odmah zapeče spolja. Rezultat? Masni, teški uštipci koji ti „leže na stomaku“ kao cigla.
Kako da znaš da ti je ulje dovoljno vrelo? Testiraj ga komadićem testa – ako odmah zapeni i ispliva, spremno je. Ako potone i miruje, čekaj još.
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Koje greške najčešće pravimo kad pržimo uštipke?
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Najčešće greške su:
Ulje nije dovoljno vrelo.
Testo je previše retko.
Pretrpavamo tiganj.
Ne cedimo uštipke na ubrusu.
Koristimo pogrešno brašno.
Svaka od ovih grešaka vodi ka masnim, gnjecavim uštipcima.
Kako da ti uštipci budu hrskavi, a ne masni?
Prati ove korake:
Zagrej ulje dok ne počne da „treperi“ – oko 180°C ako koristiš termometar.
Testiraj ulje komadićem testa.
Prži po 2–3 uštipka, ne više.
Kad porumene, izvadi ih na papirni ubrus.
Pusti da se ocede bar 2 minuta pre služenja.
Koje brašno je najbolje za lagane uštipke?
Koristi mešavinu običnog i kukuruznog brašna – daje teksturu i sprečava prekomerno upijanje ulja.
Kako da ti uštipci budu savršeni svaki put:
Ulje mora da bude jako vrelo.
Testo ne sme da bude previše retko.
Prži u manjim turama.
Uvek ih cedi na ubrusu.
Eksperimentiši sa brašnom – kukuruzno je tvoj saveznik.
Te uštipke ne moraš više da kriješ u salveti – sad znaš kako da ih napraviš da budu lagani, hrskavi i bez viška ulja.

Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.

TAJNA RAKIJE TRAVARICE ZBOG KOJE SU SRBI DUGOVEČNI I ŠTA JE "DEVET BILJAKA ZA ŽIVOT": Recepti za zimu!
Jesen je vreme kada se spremaju tinkture. Travarica nije samo piće, već najstariji srpski biljni lek, čuvana tajna naših planina. Evo kako se bira devet lekovitih trava koje garantuju dug život i pravilnog recepta.

Knedle sa šljivama kao kod bake: Uz ove trikove uvek će vam uspeti, a priprema je nikad lakša
Isprobajte najbolji recept za knedle sa šljivama iz bakine kuhinje. Jednostavna priprema, savršen ukus i miris detinjstva na vašem stolu.

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Komentari(0)