Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.

Sastojci:
1 kilogram tankih kora
500 grama oraha
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
250 grama prezli
1 kilogram šećera
Pola litre ulja
Malo kisele vode
Priprema:
Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.
Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče.
Posle oko sat vremena je gotova i tada je izvadite da se ohladi.
Preliv:
U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.
Prijatno!

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)