LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Iz Bakine kuhinje nam ovog jutra stiže ljutenica sa šargarepom i papričicama.
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.
Potrebno je:
2 kg. šargarepe
Možda vas zanima:

Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih
Možda vas zanima:

Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih
Možda vas zanima:

Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih
250 gr ljute paprike
2 glavice belog luka
peršunov i celerov list
200-250 ml sirćeta alkoholnog l sirćeta
2 kašike soli
1 kašika šećera
200 ml. ulja
Priprema:
Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju.
Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckan beli luk.
Sve dobro izmešati. i pakovati u tegle, staviti pritiskaće i naliti presolcem i zatvoriti dobro.
Rernu uključiti na 90-100 stepeni C na 90 min. gornji i donji grejač i staviti da se ohlade Spakovati u police sa ostalom zimnicom.
Napomena:
U ljutenicu možete staviti kašičicu konnzervansa i dobro izmešati i ostaviti do ujutru opromešati i zatvoriti čistim zatvaračima. Odlična je

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)