OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica
Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.
Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.
Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.
Možda vas zanima:
Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:
Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:
Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.
Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.
Potrebni sastojci i recept:
cimet
cveže mleko - 3/4 šolje
orasi
jaja - 3
margarin - 1
kvasac - 1 kockica
brašno - po potrebi
Za sirup:
voda - jedan prema jedan
sirup
Priprema:
Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.
Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.
Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.
Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.
Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.
Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.
Ostavite da nadođu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.
Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.
Vrelim sirupom prelijte baklavu.
Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)