OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.
Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.
Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.
Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.
Potrebni sastojci i recept:
cimet
cveže mleko - 3/4 šolje
orasi
jaja - 3
margarin - 1
kvasac - 1 kockica
brašno - po potrebi
Za sirup:
voda - jedan prema jedan
sirup
Priprema:
Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.
Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.
Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.
Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.
Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.
Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.
Ostavite da nadođu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.
Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.
Vrelim sirupom prelijte baklavu.
Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Komentari(0)