OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.
Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.
Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.
Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.
Potrebni sastojci i recept:
cimet
cveže mleko - 3/4 šolje
orasi
jaja - 3
margarin - 1
kvasac - 1 kockica
brašno - po potrebi
Za sirup:
voda - jedan prema jedan
sirup
Priprema:
Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.
Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.
Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.
Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.
Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.
Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.
Ostavite da nadođu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.
Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.
Vrelim sirupom prelijte baklavu.
Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

Makovnjača na vojvođanski način: Najlepša domaća štrudla s makom ostaje sveža 3 dana, a pravi se očas posla
Vojvodina je poznata kao deo Srbije u kom se dobro jede i može da se pohvali mnogim neodoljivim poslasticama, ali je simbol vojvođanske kuhinje nesumnjivo obožavana štrudla s makom.

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom
Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
Komentari(0)