OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

baklava sa mlekom
Shutterstock

Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.

Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.

Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.

Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.

Potrebni sastojci i recept:

cimet

cveže mleko - 3/4 šolje

orasi

jaja - 3

margarin - 1

kvasac - 1 kockica

brašno - po potrebi

Za sirup:

voda - jedan prema jedan

sirup

Priprema:

Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.

Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.

Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.

Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.

Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.

Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.

Ostavite da nadođu.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.

Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.

Vrelim sirupom prelijte baklavu.

Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading