Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.

posna proja
Shutterstock

Ovaj recept za posnu projicu je savršeno rešenje kada želite brz, zasitan, a istovremeno izuzetno ukusan zalogaj.

Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna (3:1), ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja, a priprema je tako jednostavna da je gotova za tili čas.

Odlična je uz turšiju, kiselo mleko, ili kao zamena za hleb.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 čaše kukuruznog brašna, čaše (od 200 g),

hlebno brašno 1 čaša (od 200 g),

ulje 50-100 ml (po želji),

kisela voda 2,5 čaše,

prašak za pecivo,

soli po ukusu,

semenke po želji (susam, bundeva, suncokret) opciono.

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke: kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.

Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa.

Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo.

Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni oko 45 minuta, ili dok projica ne dobije lepu zlatno-žutu boju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading