Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.

domaći majonez
Shutterstock

Ovaj domaći posni majonez savršen je izbor za sve vrste salata, sendviča i namaza.

Priprema se brzo i lako, a uz minimalnu količinu ulja dobija se neverovatno gust, stabilan i kremast rezultat – bez jaja i bez kompromisa u ukusu.

Sastojci:

150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature)
1 kašičica senfa
½ kašičice soli
Sok od ½ limuna
Do 200 ml suncokretovog ulja

Priprema:

U visoku i usku posudu (čašu za štapni mikser) sipajte sojino mleko, dodajte senf i so. Štapni mikser spustite skroz do dna posude i uključite ga bez pomeranja.

Miksajte dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30–60 sekundi). Zatim, dok mikser neprekidno radi, polako i u tankom, ravnomernom mlazu dodajte ulje.

Važno je da ne žurite – sporije dodavanje ulja je ključ savršene gustine.

Nastavite sa miksanjem dok se majonez ne zgusne. Kada postignete željenu teksturu, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko izmiksajte kako bi majonez pobeleo i dobio osvežavajući ukus.

Gotov posni majonez prebacite u čistu teglicu i čuvajte u frižideru.

Komentari(0)

Loading