Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Ovaj domaći posni majonez savršen je izbor za sve vrste salata, sendviča i namaza.
Priprema se brzo i lako, a uz minimalnu količinu ulja dobija se neverovatno gust, stabilan i kremast rezultat – bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Sastojci:
150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature)
1 kašičica senfa
½ kašičice soli
Sok od ½ limuna
Do 200 ml suncokretovog ulja
Priprema:
U visoku i usku posudu (čašu za štapni mikser) sipajte sojino mleko, dodajte senf i so. Štapni mikser spustite skroz do dna posude i uključite ga bez pomeranja.
Miksajte dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30–60 sekundi). Zatim, dok mikser neprekidno radi, polako i u tankom, ravnomernom mlazu dodajte ulje.
Važno je da ne žurite – sporije dodavanje ulja je ključ savršene gustine.
Nastavite sa miksanjem dok se majonez ne zgusne. Kada postignete željenu teksturu, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko izmiksajte kako bi majonez pobeleo i dobio osvežavajući ukus.
Gotov posni majonez prebacite u čistu teglicu i čuvajte u frižideru.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)