Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Poznato je da se na Veliki petak striktno posti, a naša tradicija nalaže da tog dana uglavnom svi budemo na okupu i obeležimo jedan od najtužnijih dana na pravi način.
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način. Iako ljudi mnogo više vole mrsna jela, za ovu pitu sa kupusom ćete se sigurno otimati.
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- kilogram kiselog kupusa
- 300 ml ulja
- 300 ml vode
- malo soli
Priprema:
Najpre kupus sitno iseckajte i ostavite da se dinsta na ulju, pa u to dodajte vodu. Kada vidite da je gotov, ostavite ga da se ohladi.
Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a na treću koru nanesite kupus i tako rolajte. Postupak ponavljate sve dok ima kora.
Pre stavljanja u rernu, pitu premažite i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)