Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak

Teodora Tojagić

18:00

Gastronomija 0

Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

pita sa kupusom
Printscreen/Youtube

Poznato je da se na Veliki petak striktno posti, a naša tradicija nalaže da tog dana uglavnom svi budemo na okupu i obeležimo jedan od najtužnijih dana na pravi način.

Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način. Iako ljudi mnogo više vole mrsna jela, za ovu pitu sa kupusom ćete se sigurno otimati.

Sastojci:

- 500 grama kora za pitu

- kilogram kiselog kupusa

- 300 ml ulja

- 300 ml vode

- malo soli

Priprema:

Najpre kupus sitno iseckajte i ostavite da se dinsta na ulju, pa u to dodajte vodu. Kada vidite da je gotov, ostavite ga da se ohladi.

Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a na treću koru nanesite kupus i tako rolajte. Postupak ponavljate sve dok ima kora.

Pre stavljanja u rernu, pitu premažite i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading