Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način
Poznato je da se na Veliki petak striktno posti, a naša tradicija nalaže da tog dana uglavnom svi budemo na okupu i obeležimo jedan od najtužnijih dana na pravi način.
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način. Iako ljudi mnogo više vole mrsna jela, za ovu pitu sa kupusom ćete se sigurno otimati.
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- kilogram kiselog kupusa
- 300 ml ulja
- 300 ml vode
- malo soli
Priprema:
Najpre kupus sitno iseckajte i ostavite da se dinsta na ulju, pa u to dodajte vodu. Kada vidite da je gotov, ostavite ga da se ohladi.
Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a na treću koru nanesite kupus i tako rolajte. Postupak ponavljate sve dok ima kora.
Pre stavljanja u rernu, pitu premažite i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Komentari(0)