Sočan kolač sa šljivama - biskvit se topi u ustima, a ukus večno pamti: Domaćice, obavezno zapišite ovaj recept!

Teodora Tojagić

20:00

Gastronomija 0

Recept je jako jednostavan jer se sve mere starom, malom šoljom od 50 grama, pa nema greške

kolač sa šljivama
Shutterstock

Dragi moji, evo pravog, starinskog blaga iz Bakine kuhinje! Dok šljiva još ima, morala sam da napravim ovaj čuveni kolač sa šljivama koji je najlepši i najsočniji do sada! Biskvit je toliko vazdušast da se topi u ustima, a sočne šljive daju mu taj prepoznatljiv jesenji šmek. Recept je jako jednostavan jer se sve mere starom, malom šoljom od 50 grama, pa nema greške! Obavezno pogledajte recept do kraja, zapišite ga i napravite ga dok ne prođe sezona! Garantujem vam da ćete ga praviti ponovo!

Sastojci :

Za ovaj sočni kolač sa šljivama pripremite:

šolja za merenje je od 50 grama.

Možda vas zanima:

Potrebna su četiri jaja,

Možda vas zanima:

dve šolje griza,

Možda vas zanima:

dve šolje brašna,

Možda vas zanima:

dve do tri šolje šećera,

Možda vas zanima:

jedna šolja ulja,

Možda vas zanima:

jedna šolja jogurta,

Možda vas zanima:

malo cimeta ko voli

Možda vas zanima:

i pola praška za pecivo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Biće Vam potrebno i sedamsto grama šljiva za punjenje, kao i šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Prvo upalite rernu da se greje na dvesta stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom. Postepeno dodajte brašno, griz i prašak za pecivo, pa zatim ulje i jogurt. Sve dobro izjednačite mešanjem, dok ne dobijete glatku smesu. Ko voli, može dodati i malo cimeta u smesu.

Smesu izlijte u pleh, a zatim odozgo poređajte šljive, koje ste prethodno očistili od koštica.

Pecite u zagrejanoj rerni oko četrdeset minuta. Kada je kolač gotov i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu. Prijatno!

 

Create your own user feedback survey c.id

 

Komentari(0)

Loading