PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!

Naša voditeljka Nataša Pavlović, mada mnogo poznatija po nadimku "Praktična žena", izvrsna je kuvarica, a kada je nedavno objavila svoj recept za princes krofne, njen Instagram je doslovno eksplodirao. Video je pregledalo više od milion ljudi i svi se slažu u jednom - ukusnije nisu probali!
Sastojci:
FIL:
1 l mleka
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
TESTO:
250ml vode
125ml ulja
malo soli
2 kašike šećera
150g brašna
5 jaja
Priprema fila:
Staviti 900 ml mleka da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad je mleko provrelo sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme. Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na manjoj vatri, da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).
Pravljenje testa:
Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180’ oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja. Kada se prohlade preseći ih na pola i filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)