PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Naša voditeljka Nataša Pavlović, mada mnogo poznatija po nadimku "Praktična žena", izvrsna je kuvarica, a kada je nedavno objavila svoj recept za princes krofne, njen Instagram je doslovno eksplodirao. Video je pregledalo više od milion ljudi i svi se slažu u jednom - ukusnije nisu probali!
Sastojci:
FIL:
1 l mleka
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
TESTO:
250ml vode
malo soli
2 kašike šećera
150g brašna
5 jaja
Priprema fila:
Staviti 900 ml mleka da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad je mleko provrelo sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme. Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na manjoj vatri, da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).
Pravljenje testa:
Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180’ oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja. Kada se prohlade preseći ih na pola i filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.
LOVOR Biljka koja će zamirisati ručak, ali i mnogo više od toga, pročitajte zašto
Lovor ili lorber u starom veku je smatran za sveto drvo. Bio je simbol boga Apolona koji je venac od lovorike nosio na glavi. Rimske vojskovođe svaku pobedu ovenčavale lovorim vencem. Lovorov list (lat. Laurus nobilis) ima dugu tradiciju upotrebe u različitim kulturama, uključujući i srpsku, koristimo ga kao začin ali on ima i mnoga druga korisna svojstva.
Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor
IZ BAKINE KUHINJE Njegovo veličanstvo-slatko od šljiva
Na pijacama se već mogu naći prve šljive, voće koje je jedan od simbola našeg naroda i zemlje. Pored čuvene šljivovice, koja je neprikosnovena, Srbi rado jedu ovu voćku i u svim drugim oblicima.
PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!
Recept za POGAČU KOJA SE NE MESI: Sprema se za 30 minuta
Ako vam je potreban brz recept za pogaču, imamo rešenje
Komentari(0)