PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!

princes krofne
Shutterstock

Naša voditeljka Nataša Pavlović, mada mnogo poznatija po nadimku "Praktična žena", izvrsna je kuvarica, a kada je nedavno objavila svoj recept za princes krofne, njen Instagram je doslovno eksplodirao. Video je pregledalo više od milion ljudi i svi se slažu u jednom - ukusnije nisu probali!

Sastojci:

FIL:

1 l mleka

Možda vas zanima:

5 žumanaca i 1 celo jaje150g gustina

Možda vas zanima:

200g šećera

Možda vas zanima:

ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)

Možda vas zanima:

125g maslaca

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

TESTO:

250ml vode

125ml ulja
malo soli
2 kašike šećera
150g brašna
5 jaja

Priprema fila:

Staviti 900 ml mleka da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad je mleko provrelo sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme. Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na manjoj vatri, da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).

Pravljenje testa:

Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180’ oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja. Kada se prohlade preseći ih na pola i filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.

Komentari(0)

Loading