SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
Niko ne može da odoli slatkom testu i neverovatnom vanila kremu, a princes krofne su jedna od tih fenomanilih poslastica čije mekano testo i odličan fil osvajaju na prvi zalogaj. Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja. Za testo vam treba 5 sastojaka, a vanila krem se pravi od pudinga. Nikad jednostavniji recept.
Sastojci:
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Za testo:
- 250 ml mleko
- 90 g maslaca
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 6 jaja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 70 g šećera
- 100 g vanilin šećera
- 200 g putera
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo. Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom. Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu". Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite. Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite. Sipajte preko princes krofni.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)