SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.

Niko ne može da odoli slatkom testu i neverovatnom vanila kremu, a princes krofne su jedna od tih fenomanilih poslastica čije mekano testo i odličan fil osvajaju na prvi zalogaj. Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja. Za testo vam treba 5 sastojaka, a vanila krem se pravi od pudinga. Nikad jednostavniji recept.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Za testo:
- 250 ml mleko
- 90 g maslaca
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 6 jaja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 70 g šećera
- 100 g vanilin šećera
- 200 g putera
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo. Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom. Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu". Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite. Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite. Sipajte preko princes krofni.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta
Komentari(0)