Hleb bez kvasca i mešenja: Pravo iz bakine kuhinje stiže recept, nećete znati kad vam je dosta, a uspeva svima
Baka Jela vam donosi spas.
Pitate se kako da napravite hleb koji je hrskav, rastresit i izuzetno zdrav, a da u njega ne ide ni gram belog brašna, ni kvasac i bez ijedne sekunde mešenja?
Baka Jela vam donosi spas! U vanglicu sipate tri vrste integralnog brašna, dodate kiselu vodu, malo ulja i prašak za pecivo – izmešate i pečete!
Ukus je fantastičan, idealan za sve one koji izbegavaju kvasac i beli hleb, ili se hrane po strogim režimima. Ne propustite ovaj video!
Sastav:
(šolje od 200 g)
Dve šolje ovsenog integralnog brašna,
jedna šolja heljdinog brašna,
jedna šolja speltinog brašna
tri kašike maslinovog ulja,
malo soli, jedan prašak za pecivo,
300 ml kisele vode
i semenke za posipanje odozgo.
Priprema:
Sve tri vrste brašna sipati u vanglicu, dodati so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i kiselu vodu, pa sve dobro izmešati da se sastojci povežu.
Ne treba mesiti već samo sjediniti kašikom. Sipati smesu u pleh koji je obložen pek papirom.
Od gore posuti semenkama po izboru. Peći u zagrejanoj rerni na 210°C jedan sat.
Pred kraj pečenja možete ga malo poprskati vodom da ostane hrskav. Hleb je izuzetno rastresit i zdrav, idealan za sve koji ne smeju beli hleb i kvasac.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)