Hleb bez kvasca i mešenja: Pravo iz bakine kuhinje stiže recept, nećete znati kad vam je dosta, a uspeva svima
Baka Jela vam donosi spas.
Pitate se kako da napravite hleb koji je hrskav, rastresit i izuzetno zdrav, a da u njega ne ide ni gram belog brašna, ni kvasac i bez ijedne sekunde mešenja?
Baka Jela vam donosi spas! U vanglicu sipate tri vrste integralnog brašna, dodate kiselu vodu, malo ulja i prašak za pecivo – izmešate i pečete!
Ukus je fantastičan, idealan za sve one koji izbegavaju kvasac i beli hleb, ili se hrane po strogim režimima. Ne propustite ovaj video!
Sastav:
(šolje od 200 g)
Dve šolje ovsenog integralnog brašna,
jedna šolja heljdinog brašna,
jedna šolja speltinog brašna
tri kašike maslinovog ulja,
malo soli, jedan prašak za pecivo,
300 ml kisele vode
i semenke za posipanje odozgo.
Priprema:
Sve tri vrste brašna sipati u vanglicu, dodati so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i kiselu vodu, pa sve dobro izmešati da se sastojci povežu.
Ne treba mesiti već samo sjediniti kašikom. Sipati smesu u pleh koji je obložen pek papirom.
Od gore posuti semenkama po izboru. Peći u zagrejanoj rerni na 210°C jedan sat.
Pred kraj pečenja možete ga malo poprskati vodom da ostane hrskav. Hleb je izuzetno rastresit i zdrav, idealan za sve koji ne smeju beli hleb i kvasac.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Komentari(0)