NEODOLJIVE I PREUKUSNE Recept za starinske kiflice sa margarinom, brzo se prave, a oduševiće vas
Poželećete da ih pravite svaki dan.

Kiflice sa margarinom neodoljivo su ukusne i mekane, a odličan su izbor i za svečanije trpeze. Jednostavno se prave, a ono što je dobro jeste da mogu da budu i posne i mrsne.
Sastojci:
Možda vas zanima:

UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:

UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:

UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
500 ml vode
40 g svežeg kvasca
20 g šećera
20 g soli
2 kašike ulja
250 g margarina, ako je post onda posnog margarina
oko 1 kg brašna ( 900 g potrošeno za mešenje ) t-400, meko
1 žumance
Priprema:
Toploj vodi dodati kvasac i šećer pa proešati. Dodati pola brašna, so i pola margarina i opet izmešati. Najbolje je da je margarin sobne temperature, jer će se lakše umesiti.
Dodavati postepeno brašno pa umesiti testo. Testo dobro izraditi pa preliti sa uljem i ostaviti 5 minuta da odmori, da ulje malo upije u testo. Zatim testo podeliti na tri dela, te svaki deo razvući u krug. Od preostalog margarina ostaviti jednu kašiku, ne previše. Na prvi krug namažite pola preostalog margarina, poklopite drugim krugom pa premažite sa ostalim margarinom i poklopite sa trećim krugom. Stisnite malo rukom pa razvucite testo u veliki krug. Isecite ga na 4 pa na 8 delova i onda još svaki na 2 ili 3 dela, zavisno kolike kiflice želite.
Umotajte, pa poslažite u pleh, zatim premažite umućenim žumancetom ili otopljenim margarinom ili oba. Ako je post nemojte žumancetom nego samo posnim margarinom. Kada poslažete i premažete kiflice, onda uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Kiflice će taman da odstoje dok se rerna ne zagreje. Staviti da se peku 15 – 20 minuta, zavisno od rerne. Pečene kiflice dok su još u plehu premazati sa oni margarinom što ste ostavili tj margarin malo otopite kada vidite da će kiflice biti pečene, pa tek onda vadite iz pleha.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)