VRATIĆE VAS U DETINJSTVO Starinski recept za štrudlu sa makom, ostaje sveža i mekana nekoliko dana
Uživaćete.
Ovako pripremljena štrudla ostaje sveža i mekana dva dana posle pripreme.
Sastojci:
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Za testo:
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- pola pakovanja svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 60 g masti
Za fil:
- 125 ml mleka
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Stavite mleko da se smlači, pa skinite posudu sa vatre, dodajte supenu kašiku šećera, izdrobljen svež kvasac i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira. U drugoj posudi umutite dva žumanca viljuškom, pa ih dodajte aktiviranom kvascu. Promešajte i sipajte u vanglu u koju ste stavili brašno i malo soli.
Testo dobro izradite rukama, pa ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu da narasta dok pripremite fil. Stavite mleko da provri, pa dodajte mleveni mak i šećer. Zakuvajte fil, skinite šerpu sa ringle i ostavite fil da se prohladi. Za to vreme testo podelite ga na tri dela.
Svaki deo razvucite oklagijom u pravougaonik, premažite mašću ili puterom, pa bogato nafilujte pripremljenim filom od maka i zarolajte štrudle. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i svaku premažite umućenim jajetom. Uključite rernu na 200 stepeni, pa pecite štrudle dok ne porumene oko 20 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.
Komentari(0)