VRATIĆE VAS U DETINJSTVO Starinski recept za štrudlu sa makom, ostaje sveža i mekana nekoliko dana
Uživaćete.

Ovako pripremljena štrudla ostaje sveža i mekana dva dana posle pripreme.
Sastojci:
Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Za testo:
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- pola pakovanja svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 60 g masti
Za fil:
- 125 ml mleka
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Stavite mleko da se smlači, pa skinite posudu sa vatre, dodajte supenu kašiku šećera, izdrobljen svež kvasac i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira. U drugoj posudi umutite dva žumanca viljuškom, pa ih dodajte aktiviranom kvascu. Promešajte i sipajte u vanglu u koju ste stavili brašno i malo soli.
Testo dobro izradite rukama, pa ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu da narasta dok pripremite fil. Stavite mleko da provri, pa dodajte mleveni mak i šećer. Zakuvajte fil, skinite šerpu sa ringle i ostavite fil da se prohladi. Za to vreme testo podelite ga na tri dela.
Svaki deo razvucite oklagijom u pravougaonik, premažite mašću ili puterom, pa bogato nafilujte pripremljenim filom od maka i zarolajte štrudle. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i svaku premažite umućenim jajetom. Uključite rernu na 200 stepeni, pa pecite štrudle dok ne porumene oko 20 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)