Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

rolnice
Printscreen/Youtube

U nastavku vam donosimo najhrskavije rolnice sa kiselim mlekom su odlične za svaku priliku.

Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg savršenstva!

Potrebno je:

Tanje gotove kore

3 jaja

30 ml ulja

1 kašika griza

200-250 gr kiselog mleka

1/2 praška za pecivo

100 gr sira

Priprema:

Umutiti jaja, dodati griz, ulje prašak za pecivo i umutiti malo viljuškom. Ubaciti kiselo mleko i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu koru i premazati nadevo, Presaviti dva puta i svaki put kad presavijete premazati nadevom

Na poslednje savijanje ubaciti po dužini malo sira. Presaviti uzani deo /a to je trećina kore / dok ne dobijete finu rolnicu. Redjati u podmazan pelh, Možete premazati ostatkom nadeva i posuti susamom po želji. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.

Seći vruću i servitrati uz kiselo mleko ili jogurt. Uživajte u finim hrskavim rolnicam od koje će te nahraniti celu porodicu.

Prijatno!!!

@lepotesrbijee Stari provereni ritual Ovu biljku nosite u novčaniku i uvek će biti pun para #lepotesrbije #srbija #serbia #narodnaverovanja #viral_video ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading