Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

U nastavku vam donosimo najhrskavije rolnice sa kiselim mlekom su odlične za svaku priliku.
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.
Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg savršenstva!
Potrebno je:
Tanje gotove kore
3 jaja
30 ml ulja
1 kašika griza
200-250 gr kiselog mleka
1/2 praška za pecivo
100 gr sira
Priprema:
Umutiti jaja, dodati griz, ulje prašak za pecivo i umutiti malo viljuškom. Ubaciti kiselo mleko i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu koru i premazati nadevo, Presaviti dva puta i svaki put kad presavijete premazati nadevom
Na poslednje savijanje ubaciti po dužini malo sira. Presaviti uzani deo /a to je trećina kore / dok ne dobijete finu rolnicu. Redjati u podmazan pelh, Možete premazati ostatkom nadeva i posuti susamom po želji. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
Seći vruću i servitrati uz kiselo mleko ili jogurt. Uživajte u finim hrskavim rolnicam od koje će te nahraniti celu porodicu.
Prijatno!!!

Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

Petrovac na Mlavi čuva starinski specijalitet: Kako se pravi janička pastrma – mesna poslastica koja se topi u ustima?
Otkrijte tajne pripreme drevnog specijaliteta iz okoline Petrovca na Mlavi, koji privlači gurmane iz cele Srbije

OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova
Komentari(0)