Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

U nastavku vam donosimo najhrskavije rolnice sa kiselim mlekom su odlične za svaku priliku.
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.
Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg savršenstva!
Potrebno je:
Tanje gotove kore
3 jaja
30 ml ulja
1 kašika griza
200-250 gr kiselog mleka
1/2 praška za pecivo
100 gr sira
Priprema:
Umutiti jaja, dodati griz, ulje prašak za pecivo i umutiti malo viljuškom. Ubaciti kiselo mleko i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu koru i premazati nadevo, Presaviti dva puta i svaki put kad presavijete premazati nadevom
Na poslednje savijanje ubaciti po dužini malo sira. Presaviti uzani deo /a to je trećina kore / dok ne dobijete finu rolnicu. Redjati u podmazan pelh, Možete premazati ostatkom nadeva i posuti susamom po želji. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
Seći vruću i servitrati uz kiselo mleko ili jogurt. Uživajte u finim hrskavim rolnicam od koje će te nahraniti celu porodicu.
Prijatno!!!

Najsočnija starinska pita sa šljivama pravi se očas posla: Dezert bez jaja i mleka spaja tradiciju i božanstven ukus
Gotove kore za pitu, šljive, još nekoliko sastojaka i malo vremena treba vam za slatkiš s kojim nema greške! Ukusan, sočan i s mirisom na detinjstvo, on je nezaobilazan u porodičnom kuvaru, zar ne?

Slatka tajna jeseni: Tufahije sa orasima i kapljicom rakije
Svi znaju za tufahije iz Bosne, ali u pojedinim delovima zapadne Srbije i Šumadije pripremale su se drugačije tufahije – jednostavnije i siromašnije, ali podjednako ukusne.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak
Komentari(0)