JEFTINO I UKUSNO Napravite savršenu "siromašnu" gibanicu iz teških vremena našeg naroda

Aleksandar Stanojevic

10:43

Gastronomija 0

Recept koji morate probati a za pripremu vam ne treba puno.

JEFTINO I UKUSNO Napravite savršenu "siromašnu" gibanicu iz teških vremena našeg naroda
printscreen youtube

 

Sastojci: 

nekoliko kriški starog hleba

Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

Gastronomija

09:00

21 januar, 2022

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

Gastronomija

09:00

21 januar, 2022

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

3 jaja

200 ml mleka

150 g belog sira

50 ml mineralne vode

1/2 praška za pecivo

 

Priprema: 

Hleb iseći na sitne komadiće, zatim umutiti jaja, sir, vodu i prašak za pecivo pa preliti preko hleba.

Sjediniti smesu.

Presuti u pleh za pečenje i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni 15-20 minuta. Prijatno!

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading