NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se.

Gužvara sa domaćim sirom i kajmakom je za dobrodošlicu, odmah iza prvog posluženja domaćeg slatka uz koje ide hladna bunarska voda.
Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
500 gr kora
400 gr sira
200 gr kajmaka
6 jaja
400 ml mleka
100 ml ulja ili masti
Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i umutiti. Izmrviti sir i sipati u jaja, pa dodati kajmak i ovlaš promešati.
Dodati mleko (ostaviti malo za prskanje gibanice kad bude složena).
Namazati tepsiju mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine vise sa strane.
Umačite jednu po jednu koru u mešavinu sira i ostalih sastojaka pa zgužvane stavljajte jednu uz drugu.
Kad utrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo a malo ostavite na dnu.
Prekrijte završnom korom i one sa dna presavijte preko gornje površine.
Izbockajte celu gibanicu viljuškom. U ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte ostatak mleka pa ovom mešavinom prelijte završnu koru.
Pecite sat vremena na temperaturi od oko 220 C stepeni.
Po potrebi, okrećite gibanicu. Poslužite vruće.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)