Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.

Ukoliko obožavate tradicionalnu makovnjaču, ali nemate vremena da mesite testo, recept za pitu sa makom Suzane Mančić je baš ono što vam treba! Voditeljka pitu sa makom priprema sa kupovnim korama, što znatno olakšava i ubrzava pripremu, a ukus ostaje podjednako dobar kao da ste sve radili ručno i makovnjaču pripremali po receptu iz bakine sveske.
Recept za pitu sa makom Suzane Mančić, popularna loto devojka je predstavila u emisiji „Praktična žena”, kada su svi bili oduševljeni rezultatom. Što znači da, iako su korišćene kupovne kore, niko nije primetio razliku u ukusu.
Evo jednostavnog recepta za ovu ukusnu poslasticu koja će sigurno obradovati vaše ukućane i goste!
Sastojci za pitu sa makom:
3 jajeta
1,5 šolja šećera
4 dl ulja
2 šolje griza
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
400 g maka
400 ml (2 šolje) vrelog mleka
1,5 šolja šećera
Priprema:
Umutite jaja, pa postepeno dodajte šećer, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo, mešajući dok se smesa lepo ne sjedini.
Prelijte mak vrućim mlekom i dodajte šećer, pa sve dobro izmešajte dok se ne dobije ujednačena smesa.
Ponovite ovaj postupak dok ne utrošite sve kore i filove. Zagrejte rernu na 180°C i pecite makovnjaču oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Kada se ispeče, ostavite da se malo ohladi, pa je isecite i poslužite.
Recept za pitu sa makom Suzane Mančić idealan izbor kada želite brz i ukusan desert, bez puno vremena provedenog u kuhinji.

Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)