FENOMENALNE Pamuk kiflice, hrskave spolja a unutra meke kao duša
Ono što karakteriše srpsku kuhinju je tradicija da na stolu uvek bude neko jelo od testa. Ukoliko vidite ručak bez ovog testa, velika je verovatnoća da je osoba na posebnom režimu ishrane . Pamuk kifle su odličan izbor za doručak, ručak i odlično idu uz kiselo mleko ili jogurt .
Pamuk kiflice sa sirom i slaninom ćete obožavati.
Sastojci:
500 g brašna
Možda vas zanima:
Recept za najmekše kiflice na svetu, pamuk kiflice: Ostaju sveže i sutradan
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.
SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:
Recept za najmekše kiflice na svetu, pamuk kiflice: Ostaju sveže i sutradan
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.
SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:
Recept za najmekše kiflice na svetu, pamuk kiflice: Ostaju sveže i sutradan
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.
SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
1 čašica kisele pavlake
1 kašičica kvasca
200 ml toplog mleka
70 ml ulja
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
prstohvat šećera
2 kašike susama
Za punjenje:
250 g slanine
150 g topljenog sira
Za premazivanje:
1 jaje
semenke po želji
Priprema:
Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da stoji 10 minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka. Kad umesite meko, ali ne i lepljivo testo, dodajte so. Pustite da odstoji još 10 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, umutite jaje i pripremite punjenje. Testo podelite na tri dela, pa svaki deo razvaljajte. Secite trougliće, na široki deo stavite po parče slanine i topljenog sira i zarolajte ih u kiflice. Premažite ih umućenim jajetom i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Jugoslovenske piroške mekane kao duša: Ovako su ih i naše bake pravile, a u jednom mnoge domaćice greše
Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima.
Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
14. januara, na Mali Božić, se pravi POGAČA ZA SREĆU - VASILICA, a ovo je najprostiji recept! Ako je ukrstite dobro, prizvali ste..
Univerzalno ime ova pogača za sreću dobila je po Svetom Vasiliju, ali je širom Srbije zovu i maslenica, papuljica, gruvanica, baranica, poparenica, vasuljica...
Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Komentari(0)