FENOMENALNE Pamuk kiflice, hrskave spolja a unutra meke kao duša

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Ono što karakteriše srpsku kuhinju je tradicija da na stolu uvek bude neko jelo od testa. Ukoliko vidite ručak bez ovog testa, velika je verovatnoća da je osoba na posebnom režimu ishrane . Pamuk kifle su odličan izbor za doručak, ručak i odlično idu uz kiselo mleko ili jogurt .

kiflice
Shutterstock

Pamuk kiflice sa sirom i slaninom ćete obožavati.

Sastojci:

500 g brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 čašica kisele pavlake

1 kašičica kvasca

200 ml toplog mleka

70 ml ulja

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

prstohvat šećera

2 kašike susama

Za punjenje:

250 g slanine

150 g topljenog sira

Za premazivanje:

1 jaje

semenke po želji

Priprema:

Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da stoji 10 minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka. Kad umesite meko, ali ne i lepljivo testo, dodajte so. Pustite da odstoji još 10 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, umutite jaje i pripremite punjenje. Testo podelite na tri dela, pa svaki deo razvaljajte. Secite trougliće, na široki deo stavite po parče slanine i topljenog sira i zarolajte ih u kiflice. Premažite ih umućenim jajetom i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87579/svadbarski-kupus-jelo-kome-necete-odoleti-toliko-je-ukusan-da-mu-je-posvecena-i-manifestacija-u-mrcajevcima/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/84769/rapsodija-ukusa-socni-jagnjeci-but-prste-da-polizes/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85494/vranjanska-pita-samsa-je-stari-recept-ovog-kraja-koji-svi-obozavaju/vest

Komentari(0)

Loading