Jugoslovenske piroške mekane kao duša: Ovako su ih i naše bake pravile, a u jednom mnoge domaćice greše
Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima.

Uz samo nekoliko jeftinih sastojaka potrebnih za ovaj recept, možete pripremiti piroške sa sirom koje su toliko mekane i ukusne da će nestati sa stola u trenu. Savršene za hladne dane, a možete ih jesti u kombinaciji s jogurtom ili svežim paradajzom.
Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima.
Piroške punjene sirom su savršen izbor za brz i ukusan obrok, a najbolje od svega je što su jednostavne za pripremu i ne zahtevaju skupe sastojke. I, najvažnije, uspevaju baš svima.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 8 g suvog kvasca
- 1-2 kašike ulja
- 550 g brašna
Za nadev:
- kisela pavlaka
- feta sir
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta.
Podelite na 12 delova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom.
Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte.
Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)