Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Najbolja gurmanska pljeskavica – a lako se pravi i kod kuće!
Za razliku od obične, gurmanska plekskavica se puni dodacima poput sira ili kajmaka, a u nekim krajevima Balkana dodaje se i dimljena slanina.
Osim toga, plekskavica treba da bude začinjena, pa za pripremu koristite i začine. Međutim, postoji mnogo verzija, tako da recept uvek možete prilagoditi svojim željama. Često se preporučuje dodavanje sode bikarbone, jer plekskavica postaje sočnija.
Sastojci:
– 500 grama mlevenog mesa – 100 grama sira – jedan crveni luk – jedan čen belog luka ili beli luk u granulama – jedna kašičica ljute paprike u prahu – so – ulje
Priprema:
Prvo iseckajte ili naribajte crveni i beli luk. Poželjno je koristiti svež beli luk, ali ako ga nemate, možete koristiti i granulirani beli luk. Kada je sir u pitanju, možete koristiti edamer ili neki drugi sličan sir.
U veću činiju stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine. Ako ne volite previše ljuto, koristite dimljenu crvenu papriku, a ako želite da pojačate ukus možete dodati i biber.
Sve sastojke promešajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata, da se sastojci sjedine. Kada je smesa gotova, izvadite je iz frižidera i formirajte pljeskavice. Poželjno je nauljiti ruke pre oblikovanja kako bi vam bilo lakše oblikovati.
Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Ovako se pravi domaći puter kod kuće: Trebaju vam samo dva sastojka, a ušteda je zagarantovana
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka.
Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće
Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.
Specijaliteti iz Srbije koje morate probati preko zime
Gde se kriju najbolji ajvar, kiseli kupus i kobasice za pravu zimsku gozbu.
Komentari(0)