Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Najbolja gurmanska pljeskavica – a lako se pravi i kod kuće!
Za razliku od obične, gurmanska plekskavica se puni dodacima poput sira ili kajmaka, a u nekim krajevima Balkana dodaje se i dimljena slanina.
Osim toga, plekskavica treba da bude začinjena, pa za pripremu koristite i začine. Međutim, postoji mnogo verzija, tako da recept uvek možete prilagoditi svojim željama. Često se preporučuje dodavanje sode bikarbone, jer plekskavica postaje sočnija.
Sastojci:
– 500 grama mlevenog mesa – 100 grama sira – jedan crveni luk – jedan čen belog luka ili beli luk u granulama – jedna kašičica ljute paprike u prahu – so – ulje
Priprema:
Prvo iseckajte ili naribajte crveni i beli luk. Poželjno je koristiti svež beli luk, ali ako ga nemate, možete koristiti i granulirani beli luk. Kada je sir u pitanju, možete koristiti edamer ili neki drugi sličan sir.
U veću činiju stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine. Ako ne volite previše ljuto, koristite dimljenu crvenu papriku, a ako želite da pojačate ukus možete dodati i biber.
Sve sastojke promešajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata, da se sastojci sjedine. Kada je smesa gotova, izvadite je iz frižidera i formirajte pljeskavice. Poželjno je nauljiti ruke pre oblikovanja kako bi vam bilo lakše oblikovati.
Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.
Komentari(0)