Prste da poližeš: Ovo je recept za najsočniju gurmansku pljeskavicu
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Ako vas mrzi da idete u kafanu.
Najbolja gurmanska pljeskavica – a lako se pravi i kod kuće!
Za razliku od obične, gurmanska plekskavica se puni dodacima poput sira ili kajmaka, a u nekim krajevima Balkana dodaje se i dimljena slanina.
Osim toga, plekskavica treba da bude začinjena, pa za pripremu koristite i začine. Međutim, postoji mnogo verzija, tako da recept uvek možete prilagoditi svojim željama. Često se preporučuje dodavanje sode bikarbone, jer plekskavica postaje sočnija.
Sastojci:
– 500 grama mlevenog mesa
– 100 grama sira
– jedan crveni luk
– jedan čen belog luka ili beli luk u granulama
– jedna kašičica ljute paprike u prahu
– so
– ulje
Priprema:
Prvo iseckajte ili naribajte crveni i beli luk. Poželjno je koristiti svež beli luk, ali ako ga nemate, možete koristiti i granulirani beli luk. Kada je sir u pitanju, možete koristiti edamer ili neki drugi sličan sir.
U veću činiju stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine. Ako ne volite previše ljuto, koristite dimljenu crvenu papriku, a ako želite da pojačate ukus možete dodati i biber.
Sve sastojke promešajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata, da se sastojci sjedine. Kada je smesa gotova, izvadite je iz frižidera i formirajte pljeskavice. Poželjno je nauljiti ruke pre oblikovanja kako bi vam bilo lakše oblikovati.
Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)