PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite

17:00

Gastronomija 0

Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

200 ml toplog mleka

100 ml mineralne vode ili obične vode
1 jaje
80 ml ulja
2 kašike šećera
10 grama suvog kvasca
600 grama brašna
Šerbet:
100 g šećera
200 ml vode možete dodati vanilu ili kolutove limuna
Punjenje je sa kremom ili sa džemom.

Priprema: Umesite testo od toplog mleka, vode, ulja, šećera, jajeta i brašna. Kada testo nadođe, razvucite i filujte po želji. Pecite oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa. Za to vreme skuvajte šerbet od vode i šećera, sa malo limuna. Tople kiflice potopite u šerbet, pa valjajte u kokos.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading