NAJBOLJA STARINSKA TORTA KOJA ĆE ODUŠEVITI SVE GOSTE NA SLAVI: Domaća poslastica bez veštačkih dodataka, nezaboravnog ukusa
Ovaj slatkiš donosi topli, rustični šarm pomalo zaboravljenih recepata.

Uživajte u savršeno uravnoteženim ukusima čokolade i orašastih plodova – idealnim za posebne prilike i okupljanja!
Sastojci:
Za kore:
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g putera
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Možda vas zanima:

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, jedinstven, sočan i najbolji
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač.
Za fil:
- 500 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 200 g putera
- 1 vanilin šećer
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- Za dekoraciju:
- 100 g orašastih plodova (orasi, bademi, lešnici, indijski orasi…)
Priprema:
Razdvojite belanca i žumanca. Belanca umutite sa polovinom šećera dok ne postanu čvrst sneg. Čokoladu i puter otopite na pari dok smesa ne postane glatka i ostavite da se prohladi. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte im prohlađenu čokoladu s puterom, pa nežno promešajte. Umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca.
Smesu za kore sipajte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 25-30 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Kada se kora ohladi, presecite je na dva ili tri dela.
U malo mleka razmutite brašno i kakao dok ne postane glatko. Ostatak mleka prokuvajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte razmućenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne kao puding. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Kada se krem ohladi, penasto umutite puter i dodajte ga kremu.
Kore po želji natopite mlekom, premažite filom i slažite jednu na drugu. Premažite tortu spolja preostalim filom. Otopite čokoladu s puterom i prelijte tortu da dobijete sjajnu glazuru. Dekorišite orašastim plodovima kao na fotografiji, ili po želji.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)