RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut
Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šolje (od 1 dl) ulja
- 3 šolje mleka
- 3 šolje belog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 kašičica soli
- 150-200 g seckanog spanaća
- sir (feta ili neki drugi po želji)
Priprema:
1. Umutiti jaja, pa dodavati redom ulje, mleko, obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Umutiti masu da bude glatka. Na kraju dodati spanać i mrvljeni sir i promešati.
2. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U pleh prečnika 23-24 cm sipati kašiku, dve ulja i ubaciti u rernu da se zagreje.
4. U vrelo ulje sipati masu za proju i peći da porumeni.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)