RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut

Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šolje (od 1 dl) ulja
- 3 šolje mleka
- 3 šolje belog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 kašičica soli
- 150-200 g seckanog spanaća
- sir (feta ili neki drugi po želji)
Priprema:
1. Umutiti jaja, pa dodavati redom ulje, mleko, obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Umutiti masu da bude glatka. Na kraju dodati spanać i mrvljeni sir i promešati.
2. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U pleh prečnika 23-24 cm sipati kašiku, dve ulja i ubaciti u rernu da se zagreje.
4. U vrelo ulje sipati masu za proju i peći da porumeni.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)