RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut

Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šolje (od 1 dl) ulja
- 3 šolje mleka
- 3 šolje belog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 kašičica soli
- 150-200 g seckanog spanaća
- sir (feta ili neki drugi po želji)
Priprema:
1. Umutiti jaja, pa dodavati redom ulje, mleko, obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Umutiti masu da bude glatka. Na kraju dodati spanać i mrvljeni sir i promešati.
2. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U pleh prečnika 23-24 cm sipati kašiku, dve ulja i ubaciti u rernu da se zagreje.
4. U vrelo ulje sipati masu za proju i peći da porumeni.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Komentari(0)