RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut

Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šolje (od 1 dl) ulja
- 3 šolje mleka
- 3 šolje belog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 kašičica soli
- 150-200 g seckanog spanaća
- sir (feta ili neki drugi po želji)
Priprema:
1. Umutiti jaja, pa dodavati redom ulje, mleko, obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Umutiti masu da bude glatka. Na kraju dodati spanać i mrvljeni sir i promešati.
2. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U pleh prečnika 23-24 cm sipati kašiku, dve ulja i ubaciti u rernu da se zagreje.
4. U vrelo ulje sipati masu za proju i peći da porumeni.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)