RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut
Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šolje (od 1 dl) ulja
- 3 šolje mleka
- 3 šolje belog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 kašičica soli
- 150-200 g seckanog spanaća
- sir (feta ili neki drugi po želji)
Priprema:
1. Umutiti jaja, pa dodavati redom ulje, mleko, obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Umutiti masu da bude glatka. Na kraju dodati spanać i mrvljeni sir i promešati.
2. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U pleh prečnika 23-24 cm sipati kašiku, dve ulja i ubaciti u rernu da se zagreje.
4. U vrelo ulje sipati masu za proju i peći da porumeni.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)