Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa u komadu
2 pomorandže
2 jabuke
Možda vas zanima:

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Možda vas zanima:

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Možda vas zanima:

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
100 g suvog voća natopljenih u rumu
So, biber
1 kašika majoneza
1 kašika meda
2 kašike soja sosa
1 crni luk
2 kašičice sirćeta
Priprema svinjskog mesa u marinadi:
Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.
Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega.
Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)