Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10

Izvor: Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi

svinjetina
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa u komadu

2 pomorandže

2 jabuke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

100 g suvog voća natopljenih u rumu

So, biber

1 kašika majoneza

1 kašika meda

2 kašike soja sosa

1 crni luk

2 kašičice sirćeta

Priprema svinjskog mesa u marinadi:

Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.

Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega.

Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.

 

@lepotesrbijee Večita dilema koja muči Srbe! Kako se pravilno piše SRPSKA Nova godina? #lepotesrbije #srpskanovagodina #novagodina #pravoslavnanovagodina #malibozic ♬ original sound - LepoteSrbije

 

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading