Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa u komadu
2 pomorandže
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

Kolač sa pekmezom: Jednostavan je i ne košta mnogo (VIDEO)
Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom
2 jabuke
100 g suvog voća natopljenih u rumu
So, biber
1 kašika majoneza
1 kašika meda
2 kašike soja sosa
1 crni luk
2 kašičice sirćeta
Priprema svinjskog mesa u marinadi:
Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.
Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega.
Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Neodoljiva proja bez jaja: Ukus osvaja i svaki zalogaj je uživanje, nema promašaja sa ovim receptom
Proja je mnogima omiljeno jelo.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

Jelo bogate istorije i još bogatijeg ukusa! Napravite višegradski kupus po receptu koji su Jovanka i Tito obožavali
I mada je Jovanka naročito volela pečenje, u ovom jelu je, koje se u narodu često zove višegradski kupus, podjednako uživala
Komentari(0)