Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Nema potrebe za mešenjem testa, kupite gotovo lisnato u prodavnici, rastanjite ga nafilujte ukusnim filom i uživajte u ukusnom dezertu od kojeg miriše cela kuća.
Štrudle su savršene, jer nas često vraćaju u detinjstvo i ono vreme kada je naše bilo da se igramo, a bake i majke su brinule o tome šta će se spremati od hrane.
Posle ručka nema ništa lepše nego zasladiti se ukusnim dezertom, a ova štrudla će vas oduševiti na prvi mah.
Sastojci za štrudlu od jabuka
400 g lisnatog testa
150 g putera
4 kašike šećera
5 jabuka
3 kašike prezli
1 kašičica cimeta
šećer u prahu po želji
Priprema:
Testo odmrzni, ostavi ga u zatvorenom pakovanju na sobnoj temperaturi 2–3 sata.
Jabuke oprati, oljušti, očisti od koštica i naseckati na male kockice. Dodajte šećer, cimet i prezle, pa sve dobro promešajte.
Puter otopite
Za jednu štrudlu koristi četiri lista testa. Svaki list premažte otopljenim puterom, slažite ih jedan na drugi, a zatim rasporedite fil od jabuka, ostavljajući malo prostora oko ivica. Uvijte štrudlu pažljivo, uvlačeći ivice prema unutra. Ponoviti postupak sa preostalim testom.
Štrudle premaži puterom i postavi na pleh obložen papirom za pečenje, šavom okrenutim na dole.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Gotove štrudle pospite šećerom u prahu.
Saveti:
Lisnato testo se brzo suši, pa dok radite sa jednim listom, ostale pokrijte vlažnom krpom.
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Komentari(0)