Recept za najmekše kiflice na svetu, pamuk kiflice: Ostaju sveže i sutradan
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

"Kifli (mađarski izgovor: [ˈkifli], što znači "zavoj", "polumesec") je tradicionalna rola kvasca napravljena u obliku polumeseca austrijskog porekla.Uobičajeni kulinarski mit tvrdi da su, kada su kršćanske snage 1683. godine oslobodile Budim od osmanske okupacije, pekari grada proslavili pobedu narednog dana prodajući sveže pečene peciva napravljene u obliku polumeseca. Druga kulinarska legenda tvrdi da je Kipferl izumljen u Beču nakon ili tokom opsade grada od strane osmanskih Turaka."
● SASTOJCI ●
900 gr brašna tip 500
1 kesica suvog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lepo naraslo. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.
Prijatno!
Pogledajte detaljno izradu u videu:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)