NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se kada je probate.
Gužvara sa domaćim sirom i kajmakom je za dobrodošlicu, odmah iza prvog posluženja domaćeg slatka uz koje ide hladna bunarska voda.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Možda vas zanima:
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Možda vas zanima:
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
500 gr kora
400 gr sira
200 gr kajmaka
6 jaja
400 ml mleka
100 ml ulja ili masti
Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i umutiti. Izmrviti sir i sipati u jaja, pa dodati kajmak i ovlaš promešati.
Dodati mleko (ostaviti malo za prskanje gibanice kad bude složena).
Namazati tepsiju mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine vise sa strane.
Umačite jednu po jednu koru u mešavinu sira i ostalih sastojaka pa zgužvane stavljajte jednu uz drugu.
Kad utrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo a malo ostavite na dnu.
Prekrijte završnom korom i one sa dna presavijte preko gornje površine.
Izbockajte celu gibanicu viljuškom. U ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte ostatak mleka pa ovom mešavinom prelijte završnu koru.
Pecite sat vremena na temperaturi od oko 220 C stepeni.
Po potrebi, okrećite gibanicu. Poslužite vruće.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Komentari(0)