LAKO, JEFTINO I BRZO Napravite preukusnu gibanicu od starog hleba koju će svi obožavati

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

posna gibanica
Shutterstock

 

Ako vam se jede gibanica, a želite da uštedite, ovo je pravi recept za vas. Gibanica od starog hleba je idealna za doručak. Uz recimo, paradajz čorbu, može biti odlična i za ručak. 

Svejedno je  da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 250g sira
  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • susam
  • domaća suva šunka po želji

Priprema:

Hleb se iseče na kriške. U činiji izmešamo sir, jaja, mleko, ulje, so i biber. U tu smešu umešamo kriške hleba i slažemo dok ne potrošimo sav materijal.

Ako vam ostane materijala prelijte to odgore. Vodite računa o tome što je hleb suv više ga umočite. Ako želite ili volite, na kraju pre pečenja, možete sve posuti susamom ili kimom.

Tepsija sa hlebom se stavlja u rernu zagrejanu na 200 stepeni, peče se oko pola sata ili dok hleb ne porumeni.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading