NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Stara jela naših baka su nam uvek omiljena, jer su uglavnom jednostavna, a ukusna.
Sastojke uglavnom svi imaju kod kuće, a još bolje je što vam ne treba puno vremena za pripremu.
Jedan takav specijalitet jeste ukusan ajmokac, ali pred vama je sada jedno skroz zaboravljeno jelo, a to je červiš.
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Na njemu su mnogi odrasli, a danas je skroz zapostavljen.
Recept sa sastojcima je tu:
biber po ukusu
1 pileće grudi
so po ukusu
1 batak sa karabatakom
1l vode
5 čena belog luka
3 do 5 kašika brašna
Ovo je priprema:
U litri vode skuvati pileće meso. Kada se piletina skuvala izvadite je iz supe i ostavite da se piletina malo prohladi. Bujon ne bacajte jer ćete ga kasnije koristiti. Kada se meso dovoljno prohladilo ustitnite ga ali ne koristite nož ili bila koja druga pomagala već ruke, jer je potrebno cepkano, vlaknasto meso.
Kada ste meso iscepkali, treba isitniti beli luk. Belu luk je sastojak koji nikako nemojte izostavljati.
Kada ste luk propržili u ulju, u njega dodajte 2 kašike brašna i sve zajedno pržite u ulju.
Kada je sve spremno, dodajte pileći bujon i sve zajedno mešajte dok ne dobijete gustu smesu.
Dodajte so i biber po ukusu. Za odgovarajuću gustinu dodajte još brašna. Kada se postigne gustina, dodajte cepkanu piletina.
Ovakvo jelo što pre napravite svojim ukućanima.

Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukućani
Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven

Zašto je Jezekiljev hleb simbol zdravlja i dugovečnosti– Biblijski recept star više od 2.500 godina
U Starom zavetu, u Knjizi proroka Jezekilja, zapisana je jedna od najstarijih poznatih receptura za hleb. U poglavlju 4, stihu 9 stoji: „Uzmi pšenicu i ječam, pasulj i sočivo, proso i raž, pa ih stavi u jednu posudu i od njih sebi ispeci hleb.“ Ovaj biblijski stih postao je osnova za tzv. Jezekiljev hleb – vekovni simbol hrane koja istovremeno hrani telo i dušu.

Samo ovako se pravi domaća srpska sarma: Tradicionalni recept svaki gurman mora da zna, od ovoga nema boljeg!
Domaća sarma je omiljeno jelo svih generacija, a mladi je sve ređe spremaju

Vazdušaste i mekane cimet rolnice koje se tope u ustima: Svaki zalogaj pravo je uživanje, a recept uspeva baš svima
Slatkiš od kojeg nećete moći da se odvojite kad ga jednom probate.

Slatkiš gotov za samo 20 minuta: Ova posna bajadera topi se u ustima i postaće kraljice vaše slavske trpeze (RECEPT)
Recept za posnu bajaderu brzo se i jednostavno sprema
Komentari(0)