NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Stara jela naših baka su nam uvek omiljena, jer su uglavnom jednostavna, a ukusna.
Sastojke uglavnom svi imaju kod kuće, a još bolje je što vam ne treba puno vremena za pripremu.
Jedan takav specijalitet jeste ukusan ajmokac, ali pred vama je sada jedno skroz zaboravljeno jelo, a to je červiš.
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Na njemu su mnogi odrasli, a danas je skroz zapostavljen.
Recept sa sastojcima je tu:
biber po ukusu
1 pileće grudi
so po ukusu
1 batak sa karabatakom
1l vode
5 čena belog luka
3 do 5 kašika brašna
Ovo je priprema:
U litri vode skuvati pileće meso. Kada se piletina skuvala izvadite je iz supe i ostavite da se piletina malo prohladi. Bujon ne bacajte jer ćete ga kasnije koristiti. Kada se meso dovoljno prohladilo ustitnite ga ali ne koristite nož ili bila koja druga pomagala već ruke, jer je potrebno cepkano, vlaknasto meso.
Kada ste meso iscepkali, treba isitniti beli luk. Belu luk je sastojak koji nikako nemojte izostavljati.
Kada ste luk propržili u ulju, u njega dodajte 2 kašike brašna i sve zajedno pržite u ulju.
Kada je sve spremno, dodajte pileći bujon i sve zajedno mešajte dok ne dobijete gustu smesu.
Dodajte so i biber po ukusu. Za odgovarajuću gustinu dodajte još brašna. Kada se postigne gustina, dodajte cepkanu piletina.
Ovakvo jelo što pre napravite svojim ukućanima.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica
Turska torta "Šeherezada" je najlepša poslastica koja ostavlja bez dana, kremasta je, sočna, a recept je iskusnih domaćica

Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus

Moravički sir – skriveni specijalitet Ivanjice: Kako nastaje kremasti sir koji osvaja gurmane širom Srbije?
Saznajte tajnu kremaste teksture i posebnog ukusa moravičkog sira iz Ivanjice, koji je osvojio srca svih ljubitelja domaćih specijaliteta
Komentari(0)