Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
Brzi recepti za testa su uvek dobrodošli, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da retko ko može da odoli krofnama u bilo kom obliku. Ovo je recept za brze krofnice za koje nije potrebno vreme narastanja, a celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
Sastojci:
4 dl jogurta
2 jajeta
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
2 kašičice šećera
20 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašika ruma (opciono)
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudu sipajte jogurt, stavite jaja, pa sve dobro umutite. Potom dodajte so, šećer, vanilin šećer, kašiku ruma, prašak za pecivo i brašno.
Možda vas zanima:
Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.
Možda vas zanima:
Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.
Možda vas zanima:
Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.
Testo dobro umitite mikserom ili žicom. Treba da bude retko, ali dosta gušće od onog za palačinke.
Sipajte veću količinu ulja u šerpicu i dobro ga zagrejte.
Krofnice spuštajte kašičicom u ulje i pržite ih dok ne porumene. Ovakav tip krofnica se doslovno sam prži, dakle same će se okretati u vrelom ulju i tako dobiti ujednačenu boju sa svih strana.
Pržene krofnice stavljajte na ubrus kako bi upile višak ulja, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Kako da krofnice uvek budu savršene i bez viška ulja
Da bi ove brzinske krofnice bile lagane i da ne bi upile previše ulja, obratite pažnju na nekoliko ključnih koraka:
Idealna temperatura ulja: Ulje mora biti dobro zagrejano, ali ne i da se dimi. Ako nije dovoljno vruće, krofnice će upiti mnogo masnoće. Ako je previše vruće, izgoreće spolja, a unutra će ostati sirove.
Koristite kašičicu: Pre nego što zahvatite testo, uronite kašičicu u vruće ulje, a zatim u testo. To će sprečiti da se testo zalepi za kašičicu i omogućiće krofnicama da lakše padnu i počnu da se okreću.
Nemojte pretrpavati: Pržite u manjim turama. Ako pretrpate šerpicu, temperatura ulja će naglo pasti, a krofnice neće imati mesta da se „same okreću“.
Ove brzinske krofnice su dokaz da najukusnije stvari nastaju lako i brzo. Uživajte u mekom, vazdušastom testu koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Komentari(0)