LAKO, JEFTINO I BRZO Napravite preukusnu gibanicu od starog hleba koju će svi obožavati

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

vejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

LAKO, JEFTINO I BRZO Napravite preukusnu gibanicu od starog hleba koju će svi obožavati
vikipedija/Gibanica

 

Ako vam se jede gibanica, a želite da uštedite, ovo je pravi recept za vas. Gibanica od starog hleba je idealna za doručak. Uz recimo, paradajz čorbu, može biti odlična i za ručak. 

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 250g sira
  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • susam
  • domaća suva šunka po želji

Priprema:

Hleb se iseče na kriške. U činiji izmešamo sir, jaja, mleko, ulje, so i biber. U tu smešu umešamo kriške hleba i slažemo dok ne potrošimo sav materijal.

Ako vam ostane materijala prelijte to odgore. Vodite računa o tome što je hleb suv više ga umočite. Ako želite ili volite, na kraju pre pečenja, možete sve posuti susamom ili kimom.

Tepsija sa hlebom se stavlja u rernu zagrejanu na 200 stepeni, peče se oko pola sata ili dok hleb ne porumeni.

Komentari(0)

Loading