LAKO, JEFTINO I BRZO Napravite preukusnu gibanicu od starog hleba koju će svi obožavati

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

vejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

LAKO, JEFTINO I BRZO Napravite preukusnu gibanicu od starog hleba koju će svi obožavati
vikipedija/Gibanica

 

Ako vam se jede gibanica, a želite da uštedite, ovo je pravi recept za vas. Gibanica od starog hleba je idealna za doručak. Uz recimo, paradajz čorbu, može biti odlična i za ručak. 

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Sastojci:

  • 250g sira
  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • susam
  • domaća suva šunka po želji

Priprema:

Hleb se iseče na kriške. U činiji izmešamo sir, jaja, mleko, ulje, so i biber. U tu smešu umešamo kriške hleba i slažemo dok ne potrošimo sav materijal.

Ako vam ostane materijala prelijte to odgore. Vodite računa o tome što je hleb suv više ga umočite. Ako želite ili volite, na kraju pre pečenja, možete sve posuti susamom ili kimom.

Tepsija sa hlebom se stavlja u rernu zagrejanu na 200 stepeni, peče se oko pola sata ili dok hleb ne porumeni.

Komentari(0)

Loading