CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Čim nam stigne vikend znamo da će naše majke za doručak da nam naprave neku ukusnu pitu od koje će cela kuća zamirisati.
Jedna od nama omiljenih je naravno sočna španska pita koja je punjena svim sastojcima koje obožavamo da jedemo.
Ono što ćete sada videti je malo drugačije, a u pitanju je carska pita sa ajvarom koja je još bolja od one klasične na koju smo svi navikli.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Za predjelo za slavu je i više nego dobra.
Evo recepta i sastojaka:
160 g feta sira
5 jaja
70 g ajvara
210 ml ulja
120 g kiselih krastavčića
220 ml jogurta
180 g šunke
210 g brašna
8 g soli
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
U činiji pomešajte jaja i so, pa ih umiksajte. Dok miksate, postepeno dodajte jogurt, pa ulje.
Potom postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa ponovo umiksajte.
Šunku isecite na kockice, sig izgnječite, krastavčiće iseckajte na kolutiće, pa sve zajedno dodajte u smesu za carsku pitu.
Na kraju dodajte ajvar i promešajte.
Stavite pek papir, podmažite ga, pa izlijte smesu za carsku pitu. Pecite na 200°C oko 13-15 minuta, a potom na 180°C oko 15 minuta.
Pokrijte krpom carsku pitu sa ajvarom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa služite.

Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukućani
Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven

Zašto je Jezekiljev hleb simbol zdravlja i dugovečnosti– Biblijski recept star više od 2.500 godina
U Starom zavetu, u Knjizi proroka Jezekilja, zapisana je jedna od najstarijih poznatih receptura za hleb. U poglavlju 4, stihu 9 stoji: „Uzmi pšenicu i ječam, pasulj i sočivo, proso i raž, pa ih stavi u jednu posudu i od njih sebi ispeci hleb.“ Ovaj biblijski stih postao je osnova za tzv. Jezekiljev hleb – vekovni simbol hrane koja istovremeno hrani telo i dušu.

Samo ovako se pravi domaća srpska sarma: Tradicionalni recept svaki gurman mora da zna, od ovoga nema boljeg!
Domaća sarma je omiljeno jelo svih generacija, a mladi je sve ređe spremaju

Vazdušaste i mekane cimet rolnice koje se tope u ustima: Svaki zalogaj pravo je uživanje, a recept uspeva baš svima
Slatkiš od kojeg nećete moći da se odvojite kad ga jednom probate.

Slatkiš gotov za samo 20 minuta: Ova posna bajadera topi se u ustima i postaće kraljice vaše slavske trpeze (RECEPT)
Recept za posnu bajaderu brzo se i jednostavno sprema
Komentari(0)