Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Uveliko je vreme posta, pa se domaćice pitaju čime da obraduju svoje ukućane.
Mi vam donosimo odgovor.
U pitanju je posna carska pita koja je idealna za doručak ili večeru.
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
SASTOJCI:
300 g kukuruznog brašna
2 šolje vode
2 briketa spanaća
1 manja glavica crnog luka
2 manje crvene paprike
pola šolje kukuruza
1 kašičica praška za pecivo
so
malo bibera
NAČIN PRIPREME:
U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa gfa kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera.
Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte. Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.
Prijatno!
(Telegraf)

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)