Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana

Izvor: Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

carska pita
Shutterstock

Uveliko je vreme posta, pa se domaćice pitaju čime da obraduju svoje ukućane.

Mi vam donosimo odgovor.

U pitanju je posna carska pita koja je idealna za doručak ili večeru.

Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

SASTOJCI:

300 g kukuruznog brašna

2 šolje vode

2 briketa spanaća

1 manja glavica crnog luka

2 manje crvene paprike

pola šolje kukuruza

1 kašičica praška za pecivo

so

malo bibera

NAČIN PRIPREME:

U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa gfa kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera.

Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte. Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.

Prijatno!

(Telegraf)

Komentari(0)

Loading