Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Kiflice sa puterom iz bakine kuhinje nešto je čemu niko ne može odoleti.
Potrebno je:
400 ml tople vode
1 kvasac iz kesice
1 kašičica šećera
6o-100 gr maslaca
Za nadev:
pekmez ili po izboru
Priprema:
U mlaku vodu zamutiti kvasac dodati šećer pa kad nadođe sipati u činiju. Sipari malo ulja za 2 kašike brašno blizu 500 gr i zamesiti srednje tvrdi glatko testo. Pokriti folijom da odmori. Kad poraste razvući na sto pravougaonik dugački i za pola prsta debljine pa premazati maslacom koji ste malo omeknuli.
Preklapati ga za 4 prsta širine jedno preko drugoga i staviti u foliju pa u zamrzivač 30 minuta. Razviti i ponoviti postupak stim što se više ne maže.
Preklamanje vršiti najmanje 2-3 puta, a zatim razviti opet duguljasto i tanko i seći trouglove 7-7 cm dužine. Filovati džemom ili po želji /ja sam sa orasima i jabukama/i uvijati u kiflice. Ostaviti da porastu pokrivene i premazati žumancetom.
Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumene. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)