Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Kiflice sa puterom iz bakine kuhinje nešto je čemu niko ne može odoleti.
Potrebno je:
400 ml tople vode
1 kvasac iz kesice
1 kašičica šećera
6o-100 gr maslaca
Za nadev:
pekmez ili po izboru
Priprema:
U mlaku vodu zamutiti kvasac dodati šećer pa kad nadođe sipati u činiju. Sipari malo ulja za 2 kašike brašno blizu 500 gr i zamesiti srednje tvrdi glatko testo. Pokriti folijom da odmori. Kad poraste razvući na sto pravougaonik dugački i za pola prsta debljine pa premazati maslacom koji ste malo omeknuli.
Preklapati ga za 4 prsta širine jedno preko drugoga i staviti u foliju pa u zamrzivač 30 minuta. Razviti i ponoviti postupak stim što se više ne maže.
Preklamanje vršiti najmanje 2-3 puta, a zatim razviti opet duguljasto i tanko i seći trouglove 7-7 cm dužine. Filovati džemom ili po želji /ja sam sa orasima i jabukama/i uvijati u kiflice. Ostaviti da porastu pokrivene i premazati žumancetom.
Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumene. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Domaćice moraju da imaju recept za ovakav starinski kolač: Ukoliko volite orahe ovo je za vas pun pogodak
Lako se sprema, a ukus osvaja.

Kako se sprema belo meso u kajmaku:kafanski specijalitet koji miriše na Srbiju
Na prvi pogled – obična šnicla od belog mesa. Ali kada se utopi u sloj kajmaka i zapeče u rerni, nastaje pravo uživanje. Belo meso u kajmaku je jedno od onih jela koja su od domaćih kuhinja i kafana stigla do statusa gastronomskog simbola, naročito u Šumadiji, na Zlatiboru i u Vojvodini.

Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.

Srpski recept koji se zaboravlja: Kako se pravila pasulj-čorba “na tihoj vatri” u glinenom loncu
Zaboravljeni ukus domaće kuhinje koji vraća miris detinjstva i toplinu ognjišta
Komentari(0)