Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

mini gibanice
Printscreen/Instagram

Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi za porodični doručak.

Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima.

Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

500 g gotovih kora
500 g sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli

Priprema:

Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore.

Kada dobijete veliki rolat, isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku.

Pecite na 200 stepeni dok mini-gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.


supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading