Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

Ovo je jedan lep recept za bećarac, poznat i kao bećar paprikaš, koji pruža savršeno rešenje za brz i ukusan obrok kad nemate mnogo vremena. Bez obzira da li preferirate verziju sa mesom ili bez, bećarac je pun ukusa i zadovoljava svaki put.
Sastojci:
– 500 g svinjetine ili pilećeg mesa (može i bez mesa za vegetarijansku varijantu)
– 2 glavice crnog luka
– 2-3 paprike (zelene i crvene)
– 3 paradajza ili 400 g konzerviranog paradajza
– 2 šargarepe
– 2 čena belog luka
– 2-3 kašike ulja
– 1 kašika aleve paprike (po ukusu)
– So i biber po ukusu
– 1 kašičica šećera (opciono, ako je paradajz kiseo)
– 1 lovorov list (opciono)
– peršun za dekoraciju
Priprema:
Priprema mesa:
Ako koristite meso, isecite ga na kockice.
Priprema povrća:
Crni luk sitno iseckajte. Paprike očistite od semena i isecite na trakice. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. Paradajz oljuštite i isecite na kockice (ako koristite svež paradajz). Beli luk sitno iseckajte.
Prženje mesa:
U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte ulje. Dodajte kockice mesa i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane.
Prženje povrća:
U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno, zatim dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte papriku i šargarepu i pržite dok ne omekšaju.
Kuvanje:
Vratite meso u tiganj, dodajte beli luk i kratko pržite. Dodajte paradajz (svež ili konzerviran), alevu papriku, so, biber i lovorov list. Dodajte šećer ako je paradajz kiseo. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 30-40 minuta, ili dok meso i povrće ne budu potpuno kuvani i dok se sos ne zgusne.
Na kraju:
Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode tokom kuvanja ako je smesa previše gusta. Pre serviranja, uklonite lovorov list i pospite svežim peršunom.
Služenje:
Bećarac je najbolji topao pa ga poslužite odmah, uz svež hleb ili pire krompir.
Prijatno i javite kako vam se dopada recept!

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.
Komentari(0)