SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.

rezanac gibanica
privatna arhiva/bakina kuhinja

Ovo je pravi dokaz da se najbolje stvari rađaju iz jednostavnosti i mašte! Zaboravite na klasične kore, jer ovde krećemo u potpuno novo jelo – rezanac gibanica.

Toliko je izdašna, kremasta i neobična da ćete poželeti da je pripremate svakodnevno.

U unutrašnjosti se kriju stari, poznati ukusi, ali u jednom sasvim novom obliku, idealnom za brzi ručak ili večeru. Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 pakovanje gotovih kora (oko 500 g)

300 g sečenih komada (rezanaca)

6 do 7 celih kora za slaganje i pokrivanje

200 g sira

200 ml jogurta

3 jaja

50 ml ulja

1 prašak za pecivo

Malo kačkavalja

Priprema:

Prvo kore iseći na široke rezance, a jedna cela kora se ostavlja za podlogu. U posebnoj posudi umutiti fil od jogurta, jaja, ulja i praška za pecivo, pa dodati izmrvljeni sir. Podmazati pleh i staviti jednu celu, praznu koru.

Preko nje rasporediti prvu polovinu isečenih rezanaca i preliti ih malo pripremljenog fila. Zatim staviti dve cele kore, svaku prelivenu tankim slojem fila.

Na ovo ide drugi deo isečenih rezanaca, obilno preliven preostalim filom. Sve se završava sa dve do tri prazne kore koje se preliju ostatkom fila, a potom se gibanica peče dok ne porumeni.

Rezultat je kremasta, izdašna i neobična gibanica koja spaja jednostavnost sa fantastičnim ukusom.

Komentari(0)

Loading