Većina ljudi pogrešno čuva luk: Evo uz koju namirnicu nikako ne smete da ga stavite
Jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk
Koliko puta vam se dogodilo da ste u toku pripreme jela otvorili frižider ili ostavu, i otkrili da je hrana koju ste kupili pre samo nekoliko dana već počela da se kvari? Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako bi vaši proizvodi bili duže sveži – uz pomoć pravilnog čuvanja, prenosi Mirror.
A, jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk. Stručnjaci za hranu tvrde, da je luk potrebno skladištiti na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće s kojim se nikada ne bi trebalo da bude u blizini, jer bi ono moglo da podstakne još brže kvarenje.
Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne može da podnese, jer dovode do plesni i klijanja, pa ga treba čuvati u suvoj, dobro prozračenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali takođe ih ne bi trebalo držati na niskim temperaturama, zato je najbolje da ih stavite u tamni ormarić, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:
Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
I, nikada ne biste trebalo da skladištite luk s krompirom. Kuvarica Sara Džampel objasnila je:
'‘Ja svoje držim u ormariću sa svim svojim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim sanduke i odnesem ih u garažu ili podrum. Takođe želite da budete sigurni da su odvojen od krompira – koji su skloni da pokvare luk ako se drže u blizini'’.
Ako luk koji kupujete dolazi u plastičnoj kesi, treba je baciti čim dođete kući iz supermarketa jer plastika može brzo pokvariti luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećanja vlage. Takođe, luk možete držati u papirnatoj ili mrežastoj vrećici, jer će obe omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog stepena vlage. Ako se čuva na pravoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može trajati dugo vremena. Luk čuvan između -1⁰C i 10 ⁰C može biti dobar do godinu dana. Na višim temperaturama izdržaće nekoliko nedelja.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)