Većina ljudi pogrešno čuva luk: Evo uz koju namirnicu nikako ne smete da ga stavite
Jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk

Koliko puta vam se dogodilo da ste u toku pripreme jela otvorili frižider ili ostavu, i otkrili da je hrana koju ste kupili pre samo nekoliko dana već počela da se kvari? Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako bi vaši proizvodi bili duže sveži – uz pomoć pravilnog čuvanja, prenosi Mirror.
A, jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk. Stručnjaci za hranu tvrde, da je luk potrebno skladištiti na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće s kojim se nikada ne bi trebalo da bude u blizini, jer bi ono moglo da podstakne još brže kvarenje.
Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne može da podnese, jer dovode do plesni i klijanja, pa ga treba čuvati u suvoj, dobro prozračenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali takođe ih ne bi trebalo držati na niskim temperaturama, zato je najbolje da ih stavite u tamni ormarić, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.

Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
I, nikada ne biste trebalo da skladištite luk s krompirom. Kuvarica Sara Džampel objasnila je:
'‘Ja svoje držim u ormariću sa svim svojim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim sanduke i odnesem ih u garažu ili podrum. Takođe želite da budete sigurni da su odvojen od krompira – koji su skloni da pokvare luk ako se drže u blizini'’.
Ako luk koji kupujete dolazi u plastičnoj kesi, treba je baciti čim dođete kući iz supermarketa jer plastika može brzo pokvariti luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećanja vlage. Takođe, luk možete držati u papirnatoj ili mrežastoj vrećici, jer će obe omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog stepena vlage. Ako se čuva na pravoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može trajati dugo vremena. Luk čuvan između -1⁰C i 10 ⁰C može biti dobar do godinu dana. Na višim temperaturama izdržaće nekoliko nedelja.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)