STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake

Kiza R

10:00

Gastronomija 0

Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite

džem od šljiva s čokoladom
Shutterstock

Džem od jagoda jedno je od najlepših zaslađenja u kojima se najčešće uživa tokom zime, mada ga mnogi rado jedu i tokom svih ostalih godišnjih doba.

Ukoliko i vi želite da uživate u ovom ukusnom specijalitetu pogledajte kako su ga naše bake pravile pre mnogo godina i probajte da napravite nekoliko teglica u kojima ćete uživati svim čulima.

Džem od jagoda - sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg jagoda
600 gr šećera
1/2 limuna

Džem od jagoda - priprema:

Ukoliko možete da nađete najbolje je da uzmete domaće jagode jer su mnogo slađe i imaju manje vode, pa je potrebno znatno manje vremena za kuvanje. 

Nakon što dobro operete jagode stavite ih u šerpu, u jedan red, pa odozgo stavite šećer. U zavisnosti od toga koliko je jagoda slatka procenite koliko šećera je potrebno. Ostavite da stoji bar sat vremena, a zatim stavite da se kuva na najvećoj temperaturi oko pola sata.

Tokom kuvanja odozgo će se pojaviti pena, koju treba skidati kašikom. Pred kraj kuvanja dodati sok od limuna i skinuti sa vatre. Pripremiti tegle, a potom sipati u teglu zatvoriti metalnim poklopcem pa teglu okrenuta naopako do sutra ujutru.

Kad se ohladi možete ga konzumirati.

(Glossy)

Komentari(0)

Loading