STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite

Džem od jagoda jedno je od najlepših zaslađenja u kojima se najčešće uživa tokom zime, mada ga mnogi rado jedu i tokom svih ostalih godišnjih doba.
Ukoliko i vi želite da uživate u ovom ukusnom specijalitetu pogledajte kako su ga naše bake pravile pre mnogo godina i probajte da napravite nekoliko teglica u kojima ćete uživati svim čulima.
Džem od jagoda - sastojci:
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

Recept za DOMAĆI namaz od JAGODA: Pravi se brzo i idealna je užina
Vreme je za jagode i recepte sa mnogima omiljenim voćem
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

Recept za DOMAĆI namaz od JAGODA: Pravi se brzo i idealna je užina
Vreme je za jagode i recepte sa mnogima omiljenim voćem
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

Recept za DOMAĆI namaz od JAGODA: Pravi se brzo i idealna je užina
Vreme je za jagode i recepte sa mnogima omiljenim voćem
1 kg jagoda
600 gr šećera
1/2 limuna
Džem od jagoda - priprema:
Ukoliko možete da nađete najbolje je da uzmete domaće jagode jer su mnogo slađe i imaju manje vode, pa je potrebno znatno manje vremena za kuvanje.
Nakon što dobro operete jagode stavite ih u šerpu, u jedan red, pa odozgo stavite šećer. U zavisnosti od toga koliko je jagoda slatka procenite koliko šećera je potrebno. Ostavite da stoji bar sat vremena, a zatim stavite da se kuva na najvećoj temperaturi oko pola sata.
Tokom kuvanja odozgo će se pojaviti pena, koju treba skidati kašikom. Pred kraj kuvanja dodati sok od limuna i skinuti sa vatre. Pripremiti tegle, a potom sipati u teglu zatvoriti metalnim poklopcem pa teglu okrenuta naopako do sutra ujutru.
Kad se ohladi možete ga konzumirati.
(Glossy)

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

TRADICIONALNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KAČAMAK: Tajne je u jednom sastojku koji mu daje savršen ukus
Nećete moći da mu odolite

DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.
Komentari(0)