IMATE GASOVE OD PASULJA? OTKRIVAMO VAM GENIJALAN TRIK: Za ovo znaju samo najiskusnije domaćice
Uradite ovo i stomak Vam se neće nadimati.

Pasulj je omiljeno jelo mnogima, a pripremiti se može na gomilu načina i svaki je poseban doživljaj za gurmanska nepca. Njegov učinak na zdravlje takođe je značajan.
Naime, pasulj ima vrlo malo masnoća i kalorija, bez obzira na vrstu. Osim toga, odličan je izvor belačevina, B vitamina, folne kiseline i vlakana koja snižavaju holesterol. Svi ga mogu konzumirati jer ne sadrži gluten. Ako ste na dijeti, slobodno se opustite uz jelo do pasulja s obzirom na vrlo malo kalorija i masti kojima obiluje, a istovremeno opskrbljuje telo magnezijumom i gvožđem.
Shutterstock
Energije Vam nakon jela od pasulja neće nedostajati, a telu će pružiti i pravu antioksidativnu zaštitu.
Možda vas zanima:

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Mnogi će zastati pre pripreme pasulja znajući da nadima pa uzrokuje eventualne neugodnosti zbog stvaranja plinova u telu. No, i za to postoji nekoliko trikova.
Mnogima je dobro poznato da će pasulj manje nadimati namoči li se pre kuvanja barem nekoliko sati u vodi. Prema triku iz bakine kuhinje, pasulj je dobro namočiti i dan ranije pa ga ostaviti u vodi preko noći.
Osim namakanja u vodi, kako pasulj ne bi nadimao, prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, majoran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak plinova u telu.
Činjenica je i da slabo kuvani pasulj izaziva više vetrova. Želite li to sprečiti, pasulj obavezno operite (čak i onaj iz konzerve) i kuvajte ga na laganoj vatri i duže, a ne na jačoj. Pranjem i namakanjem pasulj gubi šećere koji između ostaloga utiču na naduvavanje, odnosno kasniju nadutost. Naime, kada taj šećer dođe u debelo crevo, bakterija koja je zadužena za razgradnju proizvodi neugodan miris plina koji će i te kako napustiti telo.
Iskusni kuvari savetuju da je pasulj dobro kuvan tek nakon što tri puta provri.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)