OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

1. Kuvate pasulj predugo ili kratko
Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.
2. Kratko potapate pasulj
Možda vas zanima:

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati.
3. Stavljate malo povrća
Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.
4. Stavljajte previše mesa
Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.
5. Previše solite
Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.
6. Koristite prastari pasulj
Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.
7. Kuvate u premaloj šerpi
Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.
8. Temperatura vode
Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Komentari(0)