OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

1. Kuvate pasulj predugo ili kratko
Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.
2. Kratko potapate pasulj
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati.
3. Stavljate malo povrća
Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.
4. Stavljajte previše mesa
Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.
5. Previše solite
Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.
6. Koristite prastari pasulj
Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.
7. Kuvate u premaloj šerpi
Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.
8. Temperatura vode
Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Komentari(0)