OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama

10:00

Gastronomija 0

Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite

tavče na gravče
Shutterstock

1. Kuvate pasulj predugo ili kratko

Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.

2. Kratko potapate pasulj

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati. 

3. Stavljate malo povrća

Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.

4. Stavljajte previše mesa

Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.

5. Previše solite

Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.

6. Koristite prastari pasulj

Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.

7. Kuvate u premaloj šerpi

Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.

8. Temperatura vode

Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading