Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva

11:00

Gastronomija 0

Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

papula
Shutterstock

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za najslađi pasulj prebranac. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.

Potrebno je:

  • 500 gr pasulja tetovca
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • mleven biber
  • so

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu vodu, sipati dve kašike maslinovog ulja, lovorov list, biber u zrnu, pa staviti da se pasulj kuva.

Ostaviti malo vode.

U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta, dodati seckan beli luk, dodati mlevenu crvenu papriku, so mleveni biber i sve izmešati.

U đuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, pasulj, luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike, pa preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading