Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ako imamo vremena da okupimo celu porodicu oko stola, tim bolje. Idealno je da to bude neko zasitno domaće pecivo po starinskom receptu, koje nas podseća na detinjstvo, a uštipci su neprevaziđeni.
Sastojci:
14 (ravnih) kašika brašna
1 jaje
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
1 čaša jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
1 (ravna) kašičica soli
ulje po potrebi
Priprema:
Umutite jaje, pa sipajte jogurt i promešajte.
Tome dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju i mešajte dok ne dobijete jednaku smesu u kojoj nema grudvica.
Sipajte ulje u šerpu, visine oko jedan centimetar, pa kad se dobro ugreje, vadite testo za uštipke kašikom i pažljivo spuštajte u ulje.
Pržite nekoliko minuta, dok ne porumeni, pa okrenite i pržite i s druge strane.
Dok vadite uštipke, ređajte ih po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)