Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ako imamo vremena da okupimo celu porodicu oko stola, tim bolje. Idealno je da to bude neko zasitno domaće pecivo po starinskom receptu, koje nas podseća na detinjstvo, a uštipci su neprevaziđeni.
Sastojci:
14 (ravnih) kašika brašna
1 jaje
Možda vas zanima:
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Možda vas zanima:
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Možda vas zanima:
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
1 čaša jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
1 (ravna) kašičica soli
ulje po potrebi
Priprema:
Umutite jaje, pa sipajte jogurt i promešajte.
Tome dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju i mešajte dok ne dobijete jednaku smesu u kojoj nema grudvica.
Sipajte ulje u šerpu, visine oko jedan centimetar, pa kad se dobro ugreje, vadite testo za uštipke kašikom i pažljivo spuštajte u ulje.
Pržite nekoliko minuta, dok ne porumeni, pa okrenite i pržite i s druge strane.
Dok vadite uštipke, ređajte ih po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)