Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

uštipci
Printscreen/Youtube

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ako imamo vremena da okupimo celu porodicu oko stola, tim bolje. Idealno je da to bude neko zasitno domaće pecivo po starinskom receptu, koje nas podseća na detinjstvo, a uštipci su neprevaziđeni.

Sastojci:

14 (ravnih) kašika brašna

1 jaje

1 čaša jogurta

1/2 kesice praška za pecivo

1 (ravna) kašičica soli

ulje po potrebi

Priprema:

Umutite jaje, pa sipajte jogurt i promešajte.

Tome dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju i mešajte dok ne dobijete jednaku smesu u kojoj nema grudvica.

Sipajte ulje u šerpu, visine oko jedan centimetar, pa kad se dobro ugreje, vadite testo za uštipke kašikom i pažljivo spuštajte u ulje.

Pržite nekoliko minuta, dok ne porumeni, pa okrenite i pržite i s druge strane.

Dok vadite uštipke, ređajte ih po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading