U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljeni izbor mnogih za doručak jer ujutru obično nemamo mnogo vremena za pripremu komplikovanih jela. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi rade kada pripremaju kajganu, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema rečima kulinarskih stručnjaka – tu nije mesto.
Radi se o mleku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti njihov ukus i učiniti kajganu kremastijom. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u kajgani napraviće samo jednu stvar: zaseniće ukus jaja.
Ako ste kupili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će ‘pojesti’ njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na maslacu. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom tiganju, već u nekoj drugoj posudi, iz koje ćete ih preliti u dobro zagrejan tiganj.
Možda vas zanima:
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Možda vas zanima:
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Možda vas zanima:
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Kajgana se u pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minuta sklanja s ploče. Jaja se špatulom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po želji i poslužiti na tanjiru ili tostu, piše Aktivni.si.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)