U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto

Kiza R

12:00

Gastronomija 0

Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

kajgana
Shutterstock

Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljeni izbor mnogih za doručak jer ujutru obično nemamo mnogo vremena za pripremu komplikovanih jela. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi rade kada pripremaju kajganu, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema rečima kulinarskih stručnjaka – tu nije mesto.

Radi se o mleku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti njihov ukus i učiniti kajganu kremastijom. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u kajgani napraviće samo jednu stvar: zaseniće ukus jaja.

Ako ste kupili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će ‘pojesti’ njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na maslacu. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom tiganju, već u nekoj drugoj posudi, iz koje ćete ih preliti u dobro zagrejan tiganj.

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Kajgana se u pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minuta sklanja s ploče. Jaja se špatulom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po želji i poslužiti na tanjiru ili tostu, piše Aktivni.si.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading