Srpska seljačka kajgana od krompira

15:00

Gastronomija 0

Kajgana od krompira je stari domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.

Kajgana
Shutterstock

Za ovu kajganu vam je potrebno:

100 g slanine,

50 g putera ili margarina,
2 krompira,
veza peršuna,
list celera,
8 jaja,
so, biber.

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.

Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku salatu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari(0)

Loading