STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Danas je nedelja, a vaši ukućani sigurno očekuju da im spremite neku poslasticu koja će im taman "sesti" posle dobrog ručka.
Naše žene prave najlepše starinske oblande, druge razne kolače, čupavce, kao i torte.
Ono što nam je omiljeno jeste koh jer je on toliko sočan i vazdušast da u svakom zalogaju uživate i samo vam se traži još.
Možda vas zanima:

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Možda vas zanima:

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Možda vas zanima:

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Bugarke ga isto prave, ali je još bolji od našeg i sami ćete se uveriti u to.
Recept ide po ovim sastojcima:
šećer - 100 g
jaja - 4 komada
brašno - 100 g
Za sirup:
vanila - 1 kesica
voda - 350 g
brendi - 50 g (po želji)
šećer - 300 g
Ovako ide priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom da se dobije gust sipkast krem. Najneodoljivije će biti ako mutite na vodenoj pari na ne više od 40 stepeni, a nakon toga da nastavite izvan vodene pare još nekoliko minuta.
Od dobijenog rezultata će zavisiti mekoća prelivenog deserta, budući da ne koristimo sredstvo za podizanje testa, zato ne štedite na vremenu u ovom delu pripreme, dok ne dobijete veoma sipkastu penu i svetlu boju.
2. Sipajte brašno i sporim pokretima špatule ga integrišite dok se u potpunosti ne usvoji.
3. Sipajte u tepsiju 22/22 cm, obloženu papirom za pečenje ili unapred nauljenu i nabrašnjenu. Razmrdajte kako bi se smesa izravnala.
4. Pecite koh 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pređite na pripremu sirupa za koh.
5. Kuvajte 10 minuta vodu sa šećerom. Sklonite sa vatre, sipajte alkohol, ukoliko ćete ga dodavati (ja ga ne preskačem, jer s njime sočni koh postaje predivan) i vanilu. Ostavite da se ohladi 15 minuta.
6. U međuvremenu trebalo bi da ste izvadili patišpanj iz rerne. Isecite ga na komadiće i sačekajte, kada sirup bude gotov, prelijte i ostavite ga da u potpunosti upije.
*Ukoliko ste koristili papir za pečenje, treba da ga uklonite pre nego što zalijete preliveni kolač.
7. Poslužite ovaj jednostavan i brz koh bez griza sa umućenom pavlakom, topingom od voća ili posut sa malo cimeta.
Neka vam je slatko!

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)