Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?
Bolju stvar niste probali.
Tikvice i jaja su sve što vam treba – ovo je recept za starinsku seljačku pitu čiji se ukus dugo pamti!
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji? Imamo pravo rešenje – jednostavno jelo iz tiganja, koje spaja ukuse sela i udobnosti doma.
Možda vas zanima:
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Možda vas zanima:
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Možda vas zanima:
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
U glavnoj ulozi je ovde tikvica – letnje povrće koje u ovoj verziji postaje temelj neodoljive pite, meke i sočne. Kada joj dodate jaja, sir i šunku, dobijate raskošnu punjenu pitu koja može biti doručak, lagani ručak ili večera, prenosi espreso.co.rs.
Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je tanjir pun ukusa i topline. Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata – jednostavno, hranljivo i bez suvišnih sastojaka.
Sastojci:
1 velika tikvica
2 velika jajeta
1 kašika brašna
listovi šunke
mladi luk
kriške sira po ukusu
so po ukusu
suvi začin po ukusu
mlevena paprika po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
Odsecite krajeve tikvice i izrendajte je na krupno, pa posolite i dobro promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta, pa procedite da tikvica pusti višak vode.
Umutite posoljena jaja s malo mlevene paprike i suvog začina, pa dodajte kašiku brašna i razmutite. Time prelijte rendanu tikvicu i promešajte.
Podmažite tiganj uljem, pa kad se dobro zagreje kašikom sipajte polovinu pripremljene smese i ravnomerno rasporedite po dnu. Pecite na srednjoj temperaturi.
Dok se krčka, preko poređajte listiće šunke, u količini koju želite, kao i sitno seckan mladi luk i sir sečen na kriške, pa preko svega nanesite drugu polovinu pripremljene smese od tikvice i jaja.
Kad se donji deo zapeče, okrenite pažljivo i pecite odozdo dok ne porumeni.
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Komentari(0)