SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

Seljačka pita
Shutterstock

 

Sastojci:

2 glavice crnog luka

500gr mlevenog mesanog mesa
1 celo jaje
1 žumance
Čaša jogurta
100ml ulja
120ml mlake vode
pola praška za pecivo
so, biber, mesavina biljnog začina i i još ulja za prženje mesa
Domaće kore ili kupovne - kome je šta lakše

Priprema:

Crni luk propržite na ulju. Dodajte mu meso i začine i sve lepo izdinstajte. Kada se smesa skloni sa ringle ostavite da se ohladi. U činiju dodati žumance i čašu jogurta, ulje, vodu i prašak za pecivo.

Svaku koru premažite sa uljem i vodom, pa filujte. Urolajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko dvadesetak minuta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading