SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

Sastojci:
2 glavice crnog luka
1 celo jaje
1 žumance
Čaša jogurta
100ml ulja
120ml mlake vode
pola praška za pecivo
so, biber, mesavina biljnog začina i i još ulja za prženje mesa
Domaće kore ili kupovne - kome je šta lakše
Priprema:
Crni luk propržite na ulju. Dodajte mu meso i začine i sve lepo izdinstajte. Kada se smesa skloni sa ringle ostavite da se ohladi. U činiju dodati žumance i čašu jogurta, ulje, vodu i prašak za pecivo.
Svaku koru premažite sa uljem i vodom, pa filujte. Urolajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko dvadesetak minuta.
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)